Медитирането засилва благодарността

благодарност

Благодарност и освобождаване

Не казвам, че сме неблагодарни, но мисля, че често забравяме да благодарим. Най вече за малките, прости, обикновени неща.

Във всеки наш ден, се случват много неща – важни, не толкова важни, някои добри, други неприятни. Независимо какви чувства това ни е донесло, е добре да се изчистваме от мислите, емоциите и заряда на това събитие.

И положителното, и отрицателното, както ума ни би го нарекъл, не е нужно да остава в нас.

Стресът се причинява както от лоши, така и от хубави случки. Как да намалим своевременно това напрежение? С благодарност и освобождаване.

„Благодаря“ не е просто дума

Възпитанието ни е научило да я ползваме, но колко осъзнаваме какво е това? Благодарността може да е емоция, трайно чувство, нагласа, вибрация.

Осъзнаването на благодарността ни помага да обичаме повече, да подкрепяме, да мотивираме, както себе си , така и околния свят.

 Благодарността е и разтоварване. В края на всеки наш ден или завършека на нещо, е здравословно да благодарим. Благодарните хора са по-здравите хора. По-обичаните и по-получаващите.

Чувството за благодарност е ключ към успех

Да си благодарен е висша ценност, на която ни учат. Научаваме думите, жестовете, но преживяването на благодарност е нещо, което често ни се изплъзва в забързаното ежедневие, в инерцията и неосъзнаването на смисъла от това.

Медитирането ще ви помогне да си спомните за колко много неща, всъщност сте благодарни.

Припомняйки си тази вибрация и оставайки в нея, ние привличаме още поводи за благодарене, значи все хубави хора и събития. Благодарим на себе си, благодарим на другите.

Благодарността е молитва

Поръчка за още. Какво значи „освобождаване“? Ами, спокойно може да напусне живота ни – Няма защо да задръства и без това претъпканото място с мисли, емоции и т.н. Слагаш и в главата си отметка – „направено“ и го пускаш на свобода.

Доверяваш се на Вселената, живота, цялото и всичко, да се грижат също за теб.

Тази медитация може да ви води леко и приятно по този път.

чуй тук

♪ Медитация за Благодарност

Може да прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *