Медитации помагат за прошка

Медитация за прошка

Имаш ли какво да простиш?

Много хора вярват, че няма за какво да прощават, освен ако не им се е случило нещо много голямо, което преобръща живота им – изневяра, предателство, раздяла, смърт, фатална грешка. Всъщност,  сме свикнали всеки ден многократно да сме в ситуации, в които се сблъскват позиции. Понякога битките са емоционални. Чувстваме се предадени, изоставени, забравени, пренебрегнати. На пръв поглед малко и уж, незначително, но

Ако не простим на мига, отнасяме със себе си тежестта на болката и моментната емоция се превръща в трайно чувство към другия или типа ситуация.

Ден след ден живеем с това и ставаме все по-стресирани, все по-уязвими, все по-болни, все по-нещастни. Вие искате ли това за себе си?

Как помагат медитациите за прошката?

На практика ви водят да минете по не толкова лесния, но изключително ценен път на прощаването. Не сте сами. Напътствани сте с думи и енергия. Призовавам ви да се опитате да не мислите, а просто да чувствате.

Прошката е свързана с емоциите, тя не е свързана с логиката.

Затова и няма да търсим такава. Онова, което ни пречи да простим е, че засядаме в определени мисли, въпроси, отговори и се фиксираме върху обидата. Има обаче много други емоции, които са се произвели в нас и са предизвикани от също емоции в отсрещния човек. Онзи, на когото желаем вече да простим. Медитациите ви потопяват в полето на емоциите, на чувстването.

Препоръчана медитация

Преминава се през няколко позиции на възприятие, за да усетим и наблюдаваме – съчувствието, разбирането, приемането, прощаването и освобождаването.

С практикуването на тази медитативна практика, постепенно ще развиете умението да се справяте бързо и на мига с прощаването или по-скоро да станете по-неосъждащи, по-съчувстващи, а също така и по-независими емоционално. Преди да се научим да не приемаме нещата лично и да не живеем в обида, е нужно да се занимаем със себе си.

Преди медитацията

Преди да започнете тази медитативна практика за прошка, ви препоръчвам да отделите време за писменото упражнение, описано в текста „Как да простя“ в сайта.

Когато сте готови да преминете към медитативната практика, си намислете, изберете конкретна ситуация и човек или хора, с които искате да работите по прошката.

чуй тук

Медитация за Прошка

Ако намирате написаното за ценно и медитацията полезна, споделете ги и с други. Заради нас и нашия по-добър живот.

Благодаря!

Може да прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *