Автор

Kalina Stefanova

Медитация и Здраве

„Пътеводител по осъзнаване“ отразява разни пътища към разбирането на живота, на себе си, на другите, на връзката ни с околния свят, на свещената връзка със себе си и с божественото. Тук всяка тема е важна и свързана със здравето, любовта и по-добрия живот.

Медитациите

са средство, което изключително много улеснява живота ни. Те са авторски и лично за вас. Искаме да сме здрави, успешни, да живеем в любов и лекота. Има как. През осъзнаване, с медитиране и истинско обичане на себе си. Хармонията, балансът, приемането, израстването не са само модерни думи. Те са реални действия с реални резултати.

Осъзнаване

В този сайт няма да научиш как да бъдеш като някой друг, вече успял, известен и забогатял. Ще научиш за пътя към щастието, здравето и по-добрия живот. Ако си готов да бъдеш себе си, ако си вече в процеса на срещане и откриване на себе си, има какво да си вземеш от „Медитация и Здраве – пътеводител по осъзнаване“.

За мен

Аз съм Калина Стефанова – автор на текстовете, медитациите, подкастите и всичко е създадено лично от мен за вас. Истината е, че не спирам да откривам, да се творя, както и да се променям. Интересувам се от всичко, което обогатява отговора на въпроса „Коя съм аз?“ и също така не се пристрастявам, привързвам и отдавам на теории, течения, учения и т.н. Казано просто и ясно – не съм последовател на никого, освен на сърцето си. За мен това е най-голямата отговорност, която съм поела към себе си и всички останали.

Обичам музиката и танците, йогата и медитациите, спорта и природата, тишината и дърветата. Имам приятели от най-различни светове. Някои от тях са ангели. Нямам скруполи да говоря за това, което не всеки разбира.

Радио и телевизия

Мислех да прескоча тази част от живота си, поне в този сайт, но осъзнавам, че тя също е определяща и голямо предизвикателство, което сериозно катализира процесите ми на осъзнаване – що съм аз и що е света.

Много хора ме познават от ефира на далечното радио Тангра, “Сутрешния дует на Радио FM+” с Тони и Калина, „Следобед с ТВ7“ в първите 4 години на ТВ7, „Шоуто на блондинките“ по Радио Fresh до февруари 2017 , “Шоуто на Калина” Радио FM+ с „Еко и леко“ и сега всеки делничен късен следобед съм водещ на “Drive time” по Радио FM+. Може да ме слушате между 18 и 20 ч.

http://fmplus.net/shows.fm+

За по-любопитните, ето някои по-основни стъпки по пътя ми в телевизия:

БНТ, Канал 1- репортер в  „Е80“ към „Актуални новини и предавания“(2000-2002); TV7-водещ в  „Следобед с ТВ7“ (2004-2008); NOVA TV – водещ в „Рулетка“ в „Станция Нова“ (2011-2012)

Консултант и лектор

Неспирния ми интерес към тайните на душата, ме отведе неведнъж в полето на психологията – две успешни години „Поведенчески науки“ в НБУ, които бяха изключително ценни, но и достатъчни за посоката, която избрах. През 2017 г. станах Сертифициран треньор по социална и емоционална интелигентност в BISEI, където продължавам да повишавам своята квалификация. Всичко това е важно, но най-определящото е  порива на сърцето ми, а той е:

Моята мисияе да ви помагам да откривате себе си, призванието си, да преминавате с лекота през критични ситуации в човешките ни отношения, да бъдете успешни професионално, да опознавате любовта, да намирате смисъла в настоящия миг и вечното. Нямам никакви претенции да давам съвети и обещания за „отличен живот“, но има какво да ви дам, за да откривате, обичате и развивате себе си.

Образованието ми на актриса (Магистър в НАТФИЗ) ми даде множество професионални умения за публично поведение, говорене и нещо много повече – да импровизираш, да твориш в крачка, да сменяш гледни точки, перспективи, да бъдеш интересен, увличащ другите и обезателно съдържателен – да казваш нещо, което има смисъл.

Дългият ми стаж като радио и телевизионна водеща, уплътни и добави още опит и знания в комуникацията, изразяването, представянето и задълбочаването в съдържанието. Воденето на десетки събития с хилядна аудитория ми даде опитност, която никой професор и книга не могат да ви донесат.

Ето кои са областите, в които можем да се срещаме групово и лично:

Осъзнаване и личностно развитие

Връзки и междуличностни отношения

Умения за публично представяне

Говорно – гласово майсторство